Dilek İmamoğlu:Camdan Tavanları Birlikte Aşacağız

 Dilek İmamoğlu:Camdan Tavanları Birlikte Aşacağız

BÜYÜT HAYALLERİNİ 

Dr.Dİlek Kaya İmamoğlu’nun 2. baskı yapan kitabı “CAM IŞIĞI KES(E)MEZ”  kitabının Kırmızı Kedi Pera kitap evinde yapılan imza günü adeta kadınların, kız öğrencilerin izdihamına uğradı.

Kız çocuklarının eğitimi için geniş kapsamlı olarak başlattığı BÜYÜT HAYALLERİNİ projesinin bir parçası olarak kitabın bütün geliri burs verdikleri öğrencilere bağışlandı.

Dilek İmamoğlu imzaladığı her kitapta “Daha Eşit ve Adil Dünya” dilerken en mütevazi en zarif tavrıyla selfiler çektirip sohbetler ederek bir kez daha gönüllere girdi…

İST Vakfı bşk Perihan Yücel ve dergimiz yayın yönetmeni Oya Demirtok imza gününde yaşanan sevgi seline ortak oldular

   CAM TAVANLARI BİRLİKTE AŞACAĞIZ

Her alanda cinsiyet eşitliği için 45 yıldır sesini yükselten KADINCA DERGİSİ her alanda ki eşitsizliğin vurgulandığı kitabıyla İstanbul’un först leydisi Dilek İmamoğlu’nun özellikle bir siyasinin dekor eşi değil  kadınlara ve genç kızlara bilinç aşılayan, eğitimde destek, kültürel faaliyetleri ile açtığı kreşlerle üreten kadının önünü açması, aydın bir Türk kadını olarak yol gösterici olması farkını ortaya koyuyor.Bizde Duygu Asena’nın izinde bir ekip olarak kendisini gururla takip ediyoruz.Her adımında yanındayız.

Cam Tavan Sendromu ve Kurumsal Bağlılık Üzerine Bir Değerlendirme Kitabı

Günümüz dünyasında yaşadığımız pek çok sorunun altında eşitsizliklerin yattığını görüyoruz. Özellikle kadınları ikinci plana atmaya, eğitimden, sosyal yaşamdan, çalışma hayatından, bilimden ve sanattan uzak tutmaya yönelik adımlar, iki kanadı üzerinde yükselebilecek toplumların arzulanan sosyal ve ekonomik refaha ulaşmasını engelliyor.
Ailenin ve toplumun mimarı olarak üretkenliğin ve uzlaşmanın sembolü olan kadınların iş hayatında ilerlemek istediklerinde önlerine çıkan engelleri tanımlamak için kullanılan cam tavan ifadesi, iş hayatında kadınların önündeki en büyük sorunlardan biri olarak görülüyor. Bu bağlamda, cam tavan sendromunu kapsamlı bir yaklaşımla değerlendiren Cam Işığı Kesemez, kurumsal bağlılık kavramı ile cam tavan algısı ilişkisinin aktarırken satır aralarında kadınların cam tavanları aşarak parladığı ve hayallerine güvenle yaklaştığı bir geleceğin izini sürüyor.

 

 

Benzer Yazılar